Pagina 1 van 1

waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Di 30 Jul 2013, 19:08
door Frank Janssen
tegenwoordig is het armoe troef met verslagen over de crosswedstrijden,afgelopen zondag de jongerencup in vlm , hier op het forum niks gelezen wie er won , wel een paar regels over de inters , maar verder nul komma nul, terwijl er een massa volk was , ondankt de storm die er even tevoren was geweest.over het wk lees je al eens iets , maar ten tijde van smets en everts was er veel meer te lezen in dag en weekbladen.we gaan er serieus op achteruit jongens!!

Re: waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Do 29 Aug 2013, 23:18
door Bart Jacobs
Ik zou daar heel veel over kunnen zeggen maar daar is het hier misschien niet de juist plaats voor. Een terechte opmerking maar die geldt evenzeer voor veel andere auto- en motorsporttakken en zelfs andere sporten. Alleen voetbal en wielrennen lijken de Vlaamse mainstream-media nog kunnen te boeien....

Re: waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Vr 30 Aug 2013, 00:32
door Filip Hardis
en hockey.....

en nu de rene en de makke ok al gen fotos nimer maken, ist helemaal nor de klote in den amateur mx scene.... Vooral de plaatselijke tent vaart er slecht bij, die zien hunne omzet in de tent dalen me 1/4e vat! :D :D :D

Re: waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Vr 30 Aug 2013, 10:39
door Sam Van Tongerloo
@Harre : LOL

en persoonlijk .. :

om mij te verplaatsen en ne hele zondag buiten te staan in het zand op een weide voor mensen die het schijnbaar normaal vinden dat de foto's 's avonds al online zouden staan... OF om mij te verplaatsen voor een weekend of ne dag om properkes op de asfalt of binnen te staan en inkom, eten en drinken aangeboden te krijgen + gewaardeerd te worden voor wat ge doet en af en toe ne merci te krijgen..

Ik zeg niet dat ze mijn inkom e.d MOETEN betalen, maar als ik kan kiezen tussen de 2, waarom niet ? Ik zou zot zijn als ik het niet deed, er kruipt al genoeg geld in mijn materiaal. En af en toe krijg ik dan nog eens een foto verkocht.

Over het WK laat ik me niet uit, ik heb onlangs wat rond gehoord om dit eventueel te doen en ge moet eigenlijk beroeps zijn om hier binnen te raken.

Ik denk dat we de voorbije jaren wat verwend geweest zijn met foto's en verslagen en het nu normaal vinden.. (TV buiten beschouwing gelaten).

Re: waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Za 31 Aug 2013, 14:51
door Frederik Van Eeckhoven
Heel mooi gezegd van Sam.
Ook niet vergeten dat vele cross media héél klein zijn en het aantal prof. websites kun je op één hand tellen. Daardoor maakt het dat een gratis inkom vaak de enige manier is voor deze websites/magazines/... om hun vrijwilligers te belonen voor hun werk. Diezelfde vrijwilligers die vaak in een te kleine container zitten nog lang na de wedstrijden gedaan zijn omdat ze afgejaagd worden door een publiek dat verwacht dat tekst en foto's nog dezelfde dag online staan. En oooo weeeee als er een dt fout in staat!!!
ALS m'n al plaats voorziet voor die mensen. Anders moeten die nog een uurtje naar huis rijden, eten, douchen ... dan is het snel 9uur 's avonds en dan ben je al zo'n 14-16 uur wakker, heb je een hele dag rondgelopen met ~4kg rond je nek + je moet de volgende dag gaan werken.

En wat de grote media betreft als Sporza, kranten ... tja, die worden overstelpt met allerhande persberichten, artikels ... Dan kan je niet verwachten dat die een hele dag naar een evenement gaan zomaar uit zichzelf waar achteraf toch amper iemand in geïnteresseerd is, want je moet eerlijk zijn, motorcross is geen voetbal.

Het wauw effect in de sport is al enkele jaren verdwenen en m'n moet beginnen beseffen dat niks meer van zelf zal gaan. Zowel niet met de media als met de circuits, talenten, interesse, organisaties ...
Dat is iets wat slechts enkele organisaties beseffen en die stijgen dan ook boven eender welke andere organisatie van hun niveau uit. (Balen, Kester, Everts & Friends, bmb Hasselt ...)


Tot daar m'n nederige mening :oops: ;)

Re: waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Do 19 Sep 2013, 23:07
door Sam Van Tongerloo
mooi voorbeeld check de weinige berichtgeving (zelfs op motor websites) over een belgische wereldkampioen zijspancross..

motocross is gewoon niet meer "hot" in de belgische media.
natuurlijk vinden daar ook geen transfers plaats van 100 miljoen wat iedereen doet dromen of klagen.. maar aandacht krijgen ze.

Re: waar zitten die journalisten?

Geplaatst: Vr 11 Okt 2013, 21:56
door Mattie Blommaers
draai het of keer het zoals je wilt , motorcross gaat in het algemeen erop achteruit in belgie.
hoe jammer het ook is , toeschouwers die een hele zondag komen kijken zie je ook niet meer.... meestal krijg je te horen , mja zoveel betalen om u 2 keer 20 minuten te zien rijden vind ik wat veel.

en wat die media betreft , sinds everts gestopt is is het wreed achteruit gegaan... ben eens benieuwd hoeveel pagina's er in de gazet zullen staan dat de belgen gewonnen hebben vandaag :s