Pagina 1 van 1

Rugproblemen

Geplaatst: Wo 31 Okt 2012, 14:58
door Olivier De Vrieze
Hoi

Zoals te lezen in de titel heb ik enkele rugproblemen.
Ik ben er zeker van dat ik zeker niet de enigste met rugproblemen in het circuit.
Ik sukkel al zo goed als heel mijn jeugd met mijn onderrug, ik ben al verschillende keren naar de kinesist geweest, verschillende dokters geraadpleegd, en steeds keren de problemen terug.
Ik kan geen zware lasten tillen (ook op de correcte manier!!) zonder last te hebben in mijn onderrug, ik kan niet gaan rijden zonder de volgende week, een hele week gebroken te lopen en mij van de pijn gewoon niet meer te kunnen bukken. Op de ergste momenten is het zelfs zo dat als ik mij buk en ik ben halverwege terug recht, alles gewoon blokkeert.
Ik cross doodgraag en ik geef deze sport nooit op, maar de ik weet niet of het goed is om te pijn te blijven verbijten zonder er is eens iets deftig aan te doen.
Ik ben momenteel 20 jaar en misschien moet ik toch eens denken aan de toekomst ook.
IK vraag dus raad aan de ervaringsspecialisten onder jullie, kennen jullie remedies, voorzorgen, dokters, kinesisten, osteopaten, en dergelijke die mij kunnen helpen?
Laat maar weten!
Alvast hartelijk bedankt mannen ;)

Grtz Ollie

Re: Rugproblemen

Geplaatst: Do 01 Nov 2012, 17:45
door Johan Maes
Hallo,
Allereerst zou je best eerst weten wat de rugpijn veroorzaakt, dus best eens specialist raadplegen, daarna kan je eigenlijk pas overgaan op eventuele oefeningen die uw onderrug spieren versterken.

Mvg,
Johan

Re: Rugproblemen

Geplaatst: Vr 28 Dec 2012, 21:10
door Joeri Grandjean
olivier, ik zit me hetzelfde probleem. Ben 1.92m, en jaren last gehad van de onderrug. Ik was van tijd ne gebrekkelige mens:-) Ik ben daar blijven mee rond lopen, tot 2 jaar geleden de pijn niet meer te houden was. Toen ik tintelingen in mijn been voelde, dacht ik wel dat er iets ni pluis was en ben ik verder gegaan. Bij de dokter binnen en die mij meteen doorgestuurd naar specialisten in de kliniek. Resultaat: hernia L4 - L5 met een uitstulping van 2cm tegen de rechterzenuwbaan. Ik heb van alle onderzoeken ondergaan, epidurale injecties in mijne rug, niets hielp. Als laatste probeersel gaf men mij een voorschrift mee voor een osteopaat, en ben ik terecht gekomen bij ne redelijk bekende in het veldrit- en wielrenmilieu. Sindsdien niets last meer gehad, en ik mag nog steeds alles doen van sport. Moet er wel bij zeggen dat ik nog steeds elke maand langs ga voor nen check up. Kost u elke maand wat geld, maar dat heb ik er best voor over om pijnvrij te kunnen leven/sporten zonder operaties!

Zoals johan zegt, zoek eerst uit wat u pijn veroorzaakt, en vanaf daar kan je beginnen werken

Re: Rugproblemen

Geplaatst: Wo 30 Jan 2013, 16:25
door Jan Denuwelaere
Redcord training bij kinesist! Heb ook vaak rugpijn en is daardoor veel gebeterd. In het begin wel paar keer met kinesist doen tot je alleen mag trainen. Om niet verkeerd bezig te zijn...

Re: Rugproblemen

Geplaatst: Do 02 Mei 2013, 14:25
door Steven Electeur
Jan, zijn die oefeningen niet te belastend voor de rug?
zoek ook naar goede oefeningen ter versterking van buik en rugspieren

Re: Rugproblemen

Geplaatst: Wo 20 Nov 2013, 09:26
door Kenny Vanderheyden
ik sukkel er ook al jaren mee,scolioze en vastgegroeide onderwervels,heb er altijd mee gereden,smaandags kon ik wel soms niet meer uit de voeten,buiten zalf smeren en pijnstillers was hier bij mij weinig aan te doen

Re: Rugproblemen

Geplaatst: Wo 20 Nov 2013, 09:28
door Kenny Vanderheyden
en ik rijd ook met een dubbele axo niergordel,die komt hoger in de rug en bied meer steun vind ik