Motorrijden en verkiezingen

alle dingen die nix te maken hebben met mx kan je hier kwijt
Ba
Bart Jacobs
ama lites national champ
Berichten: 520
Lid geworden op: Vr 25 Sep 2009, 21:38
Ik ben een..: motocrossfanaat, maar ik heb zelf geen moto
Contact:

Motorrijden en verkiezingen

Berichtdoor Bart Jacobs Vr 04 Apr 2014, 22:24

Hoe staan de Vlaamse politieke partijen tegenover motorrijden?

De Motorsite peilde ernaar met 8 vragen waarin de partijen hun standpunten ivm motorrijden bekend moesten maken.

http://www.demotorsite.be/content/polit ... ren-deel-1
0 x


Gebruikersavatar
Lander Vanderstraeten
wk mister 875cc
Berichten: 2451
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 19:01
Ik ben een..: motocrosser voor het plezier, ik rijd geen wedstrijden
Ik ben aangesloten bij..: Geen van bovenstaande
Locatie: Kortrijk, West-Vlaanderen
Contact:

Re: Motorrijden en verkiezingen

Berichtdoor Lander Vanderstraeten Za 05 Apr 2014, 14:50

Interessant! thanks om te delen.
0 x


enjoy the ride, don't destroy it
Gu
Guy Dick
the legend!
Berichten: 3392
Lid geworden op: Wo 15 Jul 2009, 13:17
Ik ben een..: een ex-competitierijder
Ik ben aangesloten bij..: Geen van bovenstaande
Locatie: Galmaarden

Re: Motorrijden en verkiezingen

Berichtdoor Guy Dick Vr 16 Mei 2014, 07:21

https://mail.telenet.be/service/home/~/ ... 694&part=3


PERSMEDEDELING – UITNODIGING CAMPAGNEDAG

RED DE MOTORCROSS IN VLAANDEREN EN LIMBURG
AANDACHT VOOR MOTORRIJDERS OP DE OPENBARE WEG
Geachte dames en heren journalisten en perscorrespondenten,
In het kader van de verkiezingscampagne vragen wij uw aandacht voor de campagnedag van Vlaams Belang Limburg van morgen 15 mei.
Deze zal in het teken staan van onze specifieke bekommernis voor het motorcross-gebeuren enerzijds, toegespitst op Limburg, en de motorrijder als zwakke weggebruiker op de openbare weg anderzijds.
Het Vlaams Belang zal op deze dag zijn oor te luisteren leggen bij enkele Limburgse motorcross-iconen en racing-team-verantwoordelijken. Bovendien zal deze campagnedag opgeluisterd worden met de aanwezigheid van de nationale VB-campagnetruck of 'VB-trailer', die zich zal begeven op een traject dat is uitgestippeld langs de Limburgse motorcross-circuits. In deze trailer is een ruimte voor de media voorzien.
Onze partij zet zich in om de motorcross een plaats te geven in Vlaanderen. Er werd gestreefd naar vier circuits per provincie. Helaas zijn er tal van politieke en wettelijke (decretale) obstakels die de realisatie van deze doelstelling belemmeren. Wij willen ons inspannen om op lokaal, provinciaal en regionaal vlak onze schouders hieronder te zetten. De genodigde specialisten willen ons kort op de hoogte stellen van de professionalisering van hun sport en de tewerkstelling die hiermee gepaard gaat. Ooit was Vlaanderen een bekende motorcrossnatie. Hoe is het gesteld met de opvolging, hoe gebeurt de jeugdbegeleiding? Is er (opnieuw) een toekomst voor de motorcross in Vlaanderen als topsort en op vlak van recreatie?
Wat de motorrijders op de openbare weg betreft maken wij ons zorgen over het recent toegenomen aantal dodelijke slachtoffers tijdens het afgelopen jaar. Wij pleiten onder andere voor bijzondere aandacht voor de situatie van motorrijders tijdens het verstrekken van rijlessen aan automobilisten.

Leo Pieters, Coördinator, GSM: 0494 39 60 32
U kunt Leo steeds bereiken op zijn GSM om ergens op het traject (zie bijlage aub) af te spreken voor het afnemen van een quote van één van de Limburgse partijkopstukken of het maken van beeld- of geluidsopnamen.
0 x


The greatest lesson in life is to know that even fools are right sometimes
Gu
Guy Dick
the legend!
Berichten: 3392
Lid geworden op: Wo 15 Jul 2009, 13:17
Ik ben een..: een ex-competitierijder
Ik ben aangesloten bij..: Geen van bovenstaande
Locatie: Galmaarden

Re: Motorrijden en verkiezingen

Berichtdoor Guy Dick Za 24 Mei 2014, 10:12

Sterk staaltje van een politieke partij die u beliegt en bedriegt waar ge bij staat in 2 persberichten:

sp.a

Hoewel er recent enkele vorderingen gemaakt werden voor de realisatie van vier tijdelijke oefenterreinen in de havengebieden van Antwerpen, Oostende, Zeebrugge en Gent, blijft het verhoopte resultaat voorlopig uit. sp.a wil dan ook dat de geleverde inspanningen in de komende legislatuur onverkort worden voortgezet, om zo snel mogelijk tot een structurele oplossing te komen die de toekomst van onze motorcrosssport kan garanderen.

Bruno Tobback

Voorzitter sp.a

PERSMEDEDELING: SP.A-GENT TEGEN MOTORCROSSTERREIN IN GENTSE ZEEHAVEN

De Vlaamse regering besliste op 4 april tot aanduiding van terreinen in de Vlaamse havengebieden, die potentiëel in aanmerking kunnen komen voor de aanleg van een tijdelijk motorcrossterrein voor beperkt gebruik (trainingen).
Dit alles op voorwaarde dat er een lokaal draagvlak kan gevonden worden, en een milieu- en stedenbouwvergunningsaanvraag kan bekomen worden
Voor de Gentse Zeehaven betreft het een potentieel terrein op de verlaten terreinen van Arcelor Mittal.
De haalbaarheid van een dgl. initiatief wordt bekeken in het kader van de overlegstructuur van het ‘Project Gentse Kanaalzone’.

Tijdens een door het projectbureau recent georganiseerde buurtinfovergadering bleek de ongerustheid van de omwonenden groot.
In afwachting van de verdere akoestische studie en de natuurtoets bleek nu reeds dat er kwasi geen draagvlak is bij de bevolking.
In zijn antwoord op de schriftelijke vraag van raadslid Bruno Matthys (sp.a) over dit onderwerp stelt Schepen Tom Balthazar (sp.a) dat het steeds de uitdrukkelijke wens geweest is om open en transparant over dit dossier te communiceren en de bewoners van bij de start van het dossier te betrekken.
Indien zou blijken dat geen draagvlak kan worden gevonden stelt de Schepen duidelijk dat dergelijke activiteiten in de Zeehaven en de Stad niet gewenst zijn.
Dit was in het verleden ook steeds het standpunt van het Gentse stadsbestuur, de provincie oost Vlaanderen en het Havenbedrijf dat reeds sinds 2005 bekendgemaakt werd aan de Vlaamse overheid.
Schepen Balthazar stelt klaar en duidelijk dat het tot op vandaag nog verre van evident is om dergelijke gevoelige functie, ook al is het maar tijdelijk, toe te laten in de Gentse Kanaalzone.
Hij verwijst hiertoe ook naar het Project Gentse Kanaalzone en het Strategisch Plan Gentse Kanaalzone ifv het behoud en de verbetering van de leefbaarheid van de kanaaldorpen in de Kanaalzone in combinatie met de gewenste verdere economische ontwikkeling.
Over motorcrossterreinen werd trouwens niets opgenomen in deze beleidsdocumenten, integendeel de komst van een dergelijke terrein werd steeds gezien als een ernstige bedreiging voor het broze evenwicht in de Kanaalzone.
Tot slot wijst de Schepen er in zijn antwoord op dat naast de lopende akoestische studie en de natuurtoets ook de opmaak van een project-MER noodzakelijk is.
Aanvragen tot stedebouwkundige- en milieuvergunning kunnen dan ook pas ten vroegste verwacht worden in het voorjaar 2015.
Nog volgens Schepen Balthazar is het nu aan de initiatiefnemers om aan te tonen dat de vrees bij de bevolking en het stadsbestuur onterecht is en er wel een lokaal draagvlak kan gevonden worden, iets waar de Schepen voor vreest.

‘De discussie en de sfeer tijdens de druk bijgewoonde laatste infovergadering voorspellen inderdaad het tegendeel, een draagvlak zal duidelijk niet gevonden worden’ stelt ook de Gentse sp.a voorzitter Karin Temmerman.
sp.a-Gent spreekt zich dan ook duidelijk uit tegen de komst van dergelijke ‘lawaaisporten’ in Gent en zal het dossier verder nauwgezet opvolgen.

Karin Temmerman,
Voorzitter sp.a Gent.
0476 234298
0 x


The greatest lesson in life is to know that even fools are right sometimes

Terug naar “non mx talk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Aanmelden · Registreer